جیرفت شهری که دوستش داریم

به یاری خدا....به همین زودی ها....استان زیبای سبزواران جایی که دوستش داریم

جیرفت شهری که دوستش داریم

به یاری خدا....به همین زودی ها....استان زیبای سبزواران جایی که دوستش داریم

جیرفت شهری که دوستش داریم

این وبلاگ با هدف هرچه زیباتر نشان دادن تمدن زیبای7000ساله شهرستان زیبای جیرفت راه اندازی شده است ... به امید اینکه بتوانیم تا حد حتی خیلی کم در این راه موفق باشیم و شما هرچه بهتر و زیباتر این شهرستان زیبای زیبای زیبا را بشناسید

یا علی


تیم مدیریتی وبلاگ جیرفت....شهری که دوستش داریم

پیوندها

۹ مطلب در مهر ۱۳۹۴ ثبت شده است

عدالت گم شده دهه شصتی ها !

Thursday, 30 Mehr 1394، 08:17 AM | ali fa | ۲ نظر

در سال 1359 جنگ ایران و عراق آغاز شد .در کشاکش این جنگ، نسلی در حال ظهور بود که درگیر بسیاری از کمبودها و معضلات و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود .از یکسو کمبودهای ناشی از جنگ بر زندگی آنها سایه افکنده بود و از سوی دیگر فرصتی نبود تا بتوانند علایق و استعدادهای خود را به عرصه ظهور برسانند .این نسل در حالی مراحل رشد خود را سپری می نمود که خبری از امکانات تحصیلی و رفاهی نبود .رفته رفته به دوران نوجوانی نزدیک شدند .در آن دوران فقر تکنولوژی منجر به حضور پررنگ آنها در خیابان ها می شد. با مشقت های فراوان و با توجه به اینکه حجم انبوهی از این نسل در حال گذار به دوران جوانی بود ، اقدام به تحصیل نمودند و مراحل علمی را گام به گام پشت سر گذاشتند .حال مدرک تحصیلی را گرفتند و راهی سربازی شدند .بعد از برگشت به فکر تشکیل زندگی افتادند ، اما نبود اشتغال این سنت حسنه را به تعویق انداخت .با هزار سختی و مشقت زمینه ای برای اشتغال خود فراهم کردند ، اما مشکل آنجا بود که غالبا این مشاغل هیچ ارتباطی با تحصیلات آنها نداشتند و با تمام این اوصاف آنچه که در طی این سال ها اندوخته بودند در محیط کار خود اجرایی کردند .مدتی پس از دریافت اندک مبلغی ،رفته رفته به فکر ازدواج افتادند .حال وارد چالش اصلی شدند ؛ انتظارات فراوان و کمبود امکانات .تورم آن قدر چشم گیر بود که دیگر نفسی برای آنها باقی نگذاشت .در نتیجه این شرایط بود که عده ای تاب مقاومت خود را از دست دادند و در همان ابتدای تشکیل زندگی ، پا پس کشیدند و عده ای دیگر که سختی ها را ملکه ذهن خود کرده بودند با شرایط، کنار آمدن و راه خود را ادامه دادند .اما دسته سومی هم وجود داشت که علی رغم اینکه چند سالی زندگی زناشویی را ادامه داده بودند ، به دلایل بسیاری اعم از تفاوت دیدگاه،فشار خانواده ها ، فقر مالی ، بیکاری و مشکلات عصبی و انتظارات فراوان عطای این زندگی را به لقایش بخشیدند و از ادامه آن منصرف شدند .اینگونه شد که آمار طلاق به صورت چشم گیری افزایش یافت .


اما اگر بخواهیم اصلی ترین مشکل این نسل را بازگو کنیم ،عدالت اجتماعی گم شده حقیقی این نسل است .عدالت اجتماعی منجر به ظهور شخصیتی و جایگاه حقیقی آنها در عرصه اجتماعی شده ، که در نتیجه آن شادی و نشاط مضاعف برای آنها بالاخص در کانون خانواده حاصل می شود .بدین منظور توصیه می شود که در صورت فقدان چنین شرایطی، نسل دهه شصت همچون گذشته با صلابت و استواری راه خود را دنبال کند و جوینده و شکافنده مسیری باشد که هم برای خود و هم برای نسل های آینده منجر به شکوفایی روزافزون شود .با عنایت و توفیق ذات حضرت حق تعالی باشد که ثابت قدم باشیم .

تمدن آرتا » جیرفت کهن

Wednesday, 29 Mehr 1394، 10:24 PM | ali fa | ۰ نظر

موقعیت خاص جغرافیایی منطقه جیرفت و قرارگیری آن در مسیر ارتباطی فرهنگ‏ها و تمدن‏های‏ بزرگ شرق باستان،ارتباطات فرهنگی تجاری و صنعتی حوزه رود سند با بین النهرین،ایلام و سواحل جنوبی خلیج فارس،به شکل‏گیری یک حوزه فرهنگی مهم و غنی در زمینه تولیدات صنعتی‏ و کشاورزی و فعالیت‏های هنری در منطقه جیرفت انجامید.

تمدن حوزه هلیل‏رود به عنوان یکی از مراکز اصلی تمدن شرق باستان،از اوایل هزاره سوم پیش از میلاد،بخش مهمی از نیازهای صنعتی،معبدها و کاخ‏های سلطنتی شرق باستان را به شکل کالای‏ تولید شده صادراتی یا مواد خام اولیه تأمین می‏کرده است.

سراسر این منطقه را می‏توان یک محدوده باستانی دانست،این منطقه حاصل‏خیز بهشت گمشده‏ باستان‏شناسان نام گرفته است.کمتر منطقه‏ای در جهان است که چنین ویژگی‏های مناسب‏ جغرافیایی برای به وجود آمدن تمدن داشته باشد.

به عقیده باستان‏شناسان آب‏وهوا،پوشش گیاهی،محیط زیست جانوری و حاصل‏خیزی خاک آن‏ در ۵۰۰ سال پیش بسیار مشابه روزگار امروزی است.این نکته نیز قابل ذکر است که شهر عظیم‏ دوران اسلامی اقیانوس در حاشیه جیرفت نشان‏دهنده اهمیت این منطقه تا دوره سلجوقی است و درزمان اتابکان سلجوقی به عنوان یکی از پایتخت‏های زمستانی به‏شمار می‏رفت.

کشف خط و زیگورات و بقایای آثار فرهنگی فراوان در جیرفت که هم‏دوره با آثار تمدن و فرهنگ‏ سومر در بین النهرین است و همچنین استقلال و تأثیرپذیر نبودن تمدن جیرفت از فرهنگ سومر، نشان می‏دهد که جیرفت می‏تواند با یافته‏های خود در آینده مسیر تمدن بشر را تغییر دهد و تمدن‏ خاورمیانه را دچار تحولی عظیم سازد.

برای دیدن عکس های زیبا از تمدن جیرفت ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید


تسلیت اقای خوبم

Sunday, 26 Mehr 1394، 06:32 PM | ali fa | ۰ نظر

تسلیت اقای خوبم

عزاداری برای سیدالشهدا (ع) در ایران در گذر تاریخ

عزاداری برای سیدالشهدا (ع) در ایران در گذر تاریخ

حماسه کربلا، بزرگترین واقعه تاریخ است که پس از ۱۴۰۰ سال هنوز هم زنده مانده و پس از چهارده قرن به یاد آن واقعه اشکها ریخته می شود و ناله و فریاد بپاست. به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری مهر؛ مراسم عزاداری امام حسین(ع) نخستین بار در روز یازدهم محرم سال ۶۱ هجری در کنار اجساد مطهر شهیدان توسط اهل بیت علیه السلام برگزار گردید.

پس از آن هنگام ورود کاروان اسیران به کوفه، امام زین العابدین(ع) و حضرت زینب(س) و ام کلثوم(س) برای مردم کوفه که برای تماشا آمده بودند، سخنرانی کردند. در پی این سخنرانیها صدای ضجه و گریه از خانه ها و مردم کوفه بلند شد. که به نوعی عزاداری برای شهدا و افشاگری امویان بود

برای خواندن تاریخچه عزاداری  امام حسین یه ادامه مطلب بروید

شهر من جیرفت

Sunday, 26 Mehr 1394، 06:24 PM | ali fa | ۱ نظر

          شهر من جیرفت

خوشا جیرفت خوشا صحبای جیرفت          بلند اوازه باد اوای جیرفت

هلیل و اب شفافو روانش                      بود چون ساغر مینای جیرفت

به فصل گل زعطر بوی نارنج                 شود هر رهگذر شیدای جیرفت

اگر دستی رسد بر نای جیرفت                دهم جان را همی بر پای جیرفت

حاج فرج الله عارفی=مسدود شد

Sunday, 26 Mehr 1394، 06:22 PM | ali fa | ۰ نظر

سلام خدمت همه دوستان عزیز

امروز داشتم یه چرخی میزدم تو وب پیش خودم گفتم یه یادی کنم از نماینده عزیزمون ببینیم چه کارا میکنه  و چه کارا کرده برا شهرمون و خودش... یه سرچ زدم ادرس سایتشو پیدا کردم  ولی وقتی سایتو باز کردم با کمال تعجب دیدم سایت مسدود شده ....ای بابا مگه میشه مگه داریم....من که تا بحال یه همچین چیزی ندیده بودم یه نماینده که باید در همه حال با مردم حوزه انتخابیش در ارتباط باشه و تنها راه ارتباطیم فعلا همین سایته(چونکه نمایندگان ملت پایتخت نشین هستن و ما شهرستانی) یعنی نباید هر چند مدت یبار بیاد یه سری بزنه به سایتش ببینه هست نیست کسی اومده نیومده یا شایدم بی پول شده نتونسته دامنه سایتشو تمدید کنه...مگه میشه...شایدم اب و هوای پایتخت بهش چسبیده و گرمای تابستونای جیرفت  یادش رفته و همچنین مردمشو ...فکر نمیکنم ....حتما سرشون شلوغه بله حتما یعنی 100% مشغول رسیدگی به مشکلات مردمشه  پیش خودش گفته حالا کو مردم ندونن من چکار میکنم  ...اینم لینک عکسی که از سایت اقای عارفی گرفتم

http://uupload.ir/files/vnpo_arefe.jpg

یا حق

 

 

 

 

پرشیا نام شهری در قلب امریکا

Sunday, 26 Mehr 1394، 06:16 PM | ali fa | ۰ نظر

در میانه دشت های وسیع ایالت آیووا، در غرب میانه آمریکا، شهری قرار دارد که نامش برای ایرانی ها آشناست.

پرشیا شهر کوچکی است که با مزارع پهناور ذرت و سیلوهای نقره ای رنگ احاطه شده است.

برای سفر به پرشیا حدود دو ساعت از شهر دی موین، مرکز آیووا رانندگی کردم.

در ورودی شهر تابلویی به چشمم خورد که جمعیت پرشیا را ۳۶۳ نفرعنوان می کرد. به نوشته این تابلو، پرشیا در سال ۱۸۸۲ تاسیس شده است.

اما تیم کازماچک، شهردار پرشیا می گوید که بر اساس سرشماری دو سال پیش جمعیت شهر به ۳۱۷ نفر کاهش یافته است.

آقای کازماچک گفت بیشتر ساکنان پرشیا کشاورز هستند یا در حرفه های وابسته مشغولند.

گرانی مسکن در شهرهای بزرگ مجاور باعث شده تا در سال های اخیر پای غریبه ها به باز پرشیا شود. آنها طی روز در شهرهایی مانند اوماها در ایالت نبراسکا کار می کنند و شب ها برای استراحت به خانه هایشان در پرشیا بر می گردند.

شهری در قلب آمریکا

پرشیا چند مشروب فروشی و یک بانک دارد اما اهالی برای خرید خواربار باید به شهرهای مجاور سفر کنند.

پرشیا یکی از صدها شهری است که در گوشه و کنار آمریکا نام خود را از شهرها و سرزمین های خارجی عاریه گرفته است.

نام های خاورمیانه ای زیادی در ورودی های شهرهای آمریکا دیده می شود: لبنان، دمشق، بیت الحم، طرابلس و اورشلیم .

در این میان، یک شهر هم هست که به نام قدیم ایران خوانده می شود. یکی دو آبادی دیگر هم با نام های کرمان در کالیفرنیا و البرز در نوادا شناخته می شوند.

داستان پرشیا به دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار بر می گردد.

نخستین حاکم ایرانی که به سرزمین تازه استقلال یافته "ینگه دنیا" علاقمند شد، فتحعلیشاه بود ولی روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا تا دوران ناصرالدین شاه شکل نگرفت.

پرشیا ۱۳۰ سال قدمت دارد

تیم کازماچک در حالی که کتابچه اسناد شهرداری را به من نشان می داد، گفت گروهی از کارگران ایرانی در احداث خط آهن پرشیا نقش داشتند و "هنگامی که آبادی شکل گرفته در سال ۱۸۸۲ به شهر تبدیل شد، مردم محلی به خاطر این افراد نام آن زمان ایران را برای شهرشان انتخاب کردند."

در آن زمان، کشورهای اروپایی و سرزمین های نیمکره غربی، ایران را به نام پرشیا می شناختند تا این که رضا شاه در سال ۱۹۳۵ در نامه ای به جامعه ملل، خواهان به کارگیری نام ایران در همه اسناد و مکاتبات بین المللی شد.

"کشوری به نام پرشیا؟"

شهر پرشیا یک خیابان اصلی دارد که ساختمان گردهمایی های شهر، سه مشروب فروشی، پستخانه، یک بانک و چند مغازه متروک در آن قرار دارد.

این شهر چهار کلیسا دارد. تنها خواربارفروشی آن، سال ها پیش تعطیل شده است. از پلیس و پزشک هم خبری نیست.

دانش آموزان پرشیایی هم در مدرسه ای در نزدیکی این شهر تحصیل می کنند.

اطراف شهر، پر است از مزارع ذرت و در جاده های اطرافش تراکتور و کمباین در رفت و آمد است.

مردم پرشیا اطلاعات چندانی درباره ایران ندارند.

هنگامی که برای تهیه گزارش به پرشیا رفته بودم، خیلی از اهالی به من گفتند برایشان هیچ وقت سوال نبوده که چرا نام شهرشان از کشوری در خاورمیانه به عاریت گرفته شده است.

مشروب فروشی های پرشیا استفاده دوگانه دارند، غذاخوری هم هستند. بسیاری از کشاورزان هنگام ناهار به این جا می آیند تا درباره کارشان با هم صحبت کنند.

شهردار پرشیا می گوید دوست دارد از ایران دیدن کند و اگر رئیس جمهور دعوتش کند، حتما به آن سفر خواهد کرد

سام پلامبک یکی از اهالی پرشیا است که هنگام ناهار با او هم کلام شدم.

سام می گوید هیچ وقت به شباهت نام زادگاهش به ایران فکر نکرده است، ولی ادامه داد: "چند سال پیش در یک هتل وقتی محل سکونتم را پرشیا عنوان کردم ، کارمند ایرانی آنجا فکر کرد با یک هموطن خود صحبت می کند."

پم بردلی، صاحب غذاخوری که با کنجکاوی به ما پیوسته می گوید: ""جالب است از شهری باشی که نام منحصربه فردی دارد و مردم دائم درباره اش سوال می کنند."

پم با اشاره به رنگ مو و چشمانش می گوید "هیچ کس تا حالا فکر نکرده من ایرانی ام ولی تا می گویم از پرشیا هستم، می پرسند آیا برای سفر به آنجا به ویزا نیاز داریم؟"

دختر هفده ساله پم در همان حال از مادرش می پرسد، مگر کشوری به نام پرشیا وجود دارد؟

وقتی از حاضران در غذاخوری درباره روابط آمریکا و ایران سوال کردم، به من گفتند دغدغه اصلی آنها کسب روزی از زمین در دوره خشکسالی است و مشکلات اقتصادی کشور؛ به روابط خارجی اهالی واشنگتن کاری ندارند.

پس از ناهار، شهردار مرا به دیوید آلبرس، یکی از آتش نشانان شهر معرفی کرد. آتش نشانان پرشیا به طور داوطلبانه مشغول این کار هستند و در موقع نیاز، به همشهری های خود کمک می کنند.

دیوید گفت: "خیلی ها با ایران مشکل دارند ولی من هیچ وقت از این که نام شهرمان پرشیا است، احساس بدی نکرده ام."

او گفت: "هیچ وقت نمی توانید مردم این کشور (ایران) را دست کم بگیرید . آنها هم مثل مردم آمریکا هستند. شاید حکومتشان فرق کند. اطلاعات ما از این کشور از اخبار رسانه ها به دست آمده و نباید درباره آنها قضاوت کنیم."

دیوید اضافه می کند، دوست دارد به ایران سفر کند تا با این کشور ارتباط بهتری برقرار کند ولی در شرایط فعلی از مسافرت به ایران هراس دارد.

دیگران هم همین نظر را دارند. شهردار که به شوخی خود را "شاهزاده پرشیا" خطاب می کرد، گفت "دوست دارم به ایران سفر کنم و اگر رئیس جمهور این کشور از من دعوت کند، حتما به این کشور سفر خواهم کرد."

هنگامی که از تیم کازماچک می پرسم برای مردم ایران چه پیامی دارد، می گوید: "حتما اگر به این منطقه از آمریکا سفر کردید، به ما هم سر بزنید. از دیدنتان خوشحال می شویم."

خشایار جنیدیBBC

برگرفته از  سایت بی بی سی فارسی

مرغ جیرفتی...Gray Francolin

Sunday, 26 Mehr 1394، 03:32 PM | ali fa | ۰ نظر

مرغ جیرفتی یا Gray Francolin از گونه‌های این phasianidac ماکیان می‌باشد و نام انگلیسی «کمنزیل»

PARTRIDGE و اسم محلی آن در مناطق جنوب ایران، جنوب استان کرمان و استان هرمزگان، «کمنزیل»است.

صدای این مرغ زیبا یه جوریه که انگار وقتی داره اواز میخونه صدای جیرفت جیرفت به گوش ادم میخوره

اما حیف که این پرنده زیبا و خوش صدا به علت شکار بی رویه یه مشت نادون  در حال انقراضه

واقعا ادم دلش میگیره وقتی میبینه این انسان دو پا به سنبل شهر خودشم هیچ اهمیتی نمیده و فقط به فکر منفعته خودشه

کاش توی شهرمون یه قانون میذاشتن که شکارچی این پرنده زیبا مثل شکارچی یه انسان به سزای عمل خودش برسه

ای کاش ما ادما میدونستیم که چیو داریم نابود میکنیم

یه عکسم براتون میزارم که مجسمه این پرنده زیبا رو توی یکی از میدونای شهرمون گذاشتن