جیرفت شهری که دوستش داریم

به یاری خدا....به همین زودی ها....استان زیبای سبزواران جایی که دوستش داریم

جیرفت شهری که دوستش داریم

به یاری خدا....به همین زودی ها....استان زیبای سبزواران جایی که دوستش داریم

جیرفت شهری که دوستش داریم

این وبلاگ با هدف هرچه زیباتر نشان دادن تمدن زیبای7000ساله شهرستان زیبای جیرفت راه اندازی شده است ... به امید اینکه بتوانیم تا حد حتی خیلی کم در این راه موفق باشیم و شما هرچه بهتر و زیباتر این شهرستان زیبای زیبای زیبا را بشناسید

یا علی


تیم مدیریتی وبلاگ جیرفت....شهری که دوستش داریم

پیوندها

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

دکتر «فرانسوا دسه»  پیدایش تمدن جیرفت و آثار مکشوفه آن باعث بوجود آمدن فرضیه‌های نوینی در حوزه باستان شناسی و تمدنی جهان شده است.

این استاد فرانسوی دانشگاه تهران اضافه کرد: کشف جیرفت بسیار مهم بود بطوری که در طی بیست سال گذشته، از مهمترین کشفیات خاورمیانه، تمدن جیرفت بوده است.

پژوهشگر و باستانشناس فرانسوی تصریح کرد: طی صد و پنجاه سال گذشته که کشفیات باستان شناسی در ایران رواج یافته است،پیدایش تمدن جیرفت و الواح بدست آمده از آن در دنیا بی سابقه است و این مهم موجب شد تا باستان شناسان دنیا به این باور برسند که بین غرب و شرق رابطه بوده است.

استاد و پژوهشگر فرانسوی دانشگاه تهران با بیان اینکه تمدن جیرفت در دنیا شناخته شده است و باستان شناسان مطرح دنیا در این رابطه تحقیقات زیادی داشته است، افزود: کشف الواح خطی جیرفت که مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد است هنوز رمزگشایی نشده است که این موضوع در دستور کار باستان شناسان قرار گرفته است. 

وی در بخش دیگری با اشاره به این موضوع که کشفیات باستان شناسی حوزه تمدنی جیرفت راکد شده است افزود: به نظر می رسد مشکل اصلی موضوع کمبود اعتبار است.

فرانسوا دسه خاطرنشان کرد: در سال 2006 تا 2009 که در تیم باستان شناسی دکتر «مجیدزاده» حضور داشتم اعتبارات زیادی وجود داشت و کشفیات بسیار خوبی هم بدست آمد.

گفتنی است دکتر فرانسوا دسه پژوهشگر و باستان شناس فرانسوی و استاد دانشگاه تهران به منظور برگزاری کارگاه تخصصی در خصوص تمدن جیرفت به این شهرستان سفر کرده بود که در نشست با کارکنان و مدیران اجرایی شهرستان جایگاه تمدن هلیل رود را تبیین کرد.

اگر هوای استشمام عطر معنویت و روحانی اهل بیت (ع) را کرده باشید از جیرفت که خارج شوید بعد از گذر از روستای مدیترانه ای دلفارد و پیچ و خم ها و گردنه های سربیژن به درب بهشت می رسید. آنجا که یکی از نوادگان اهل بیت آرام گرفته و بارگاهش هر روز شاهد زیارت دلدادگان و شیفتگان اهل بیت است.

مقبره سلطان سید احمد معروف به ابوالغنائم

نسبت شریف امامزاده سلطان سید احمد با چهار واسطه به امام موسی کاظم (ع) منتهی می شود که از قرار ذیل است:سلطان سید احمد( ابوالغنائم) بن محمدابی جعفربن علی ابالحسن الکرمانی بن ابراهیم الضریر الکوانی بن محمد العابدین بن موسی الکاظم (ع) است.

 سلطان سید احمد سیدی جلیل القدر و عظیم الشان واز بزرگان و سادات کرمان بشمار میرود. وی نوه سید جلیل مدفون در سیرجان است که به زهد و تقوا آراسته بوده است و به دلیل بزرگی و احترامی که برای ایشان قائل بودند به سلطان و به خاطر دارایی و ثروت به ابوالغنائم مشهور شده بود و پس از مدتی زندگی در ساردوئیه جیرفت در اواخر قرن چهارم هجری در همان جا دار فانی را وداع و پیکر مطهرش دفن شده است.


تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مزار ایشان از چوب ساخته شده بود بعد از آن و در زمان بخشداری آقای هجرتی با همکاری همه طوایف ضریح مناسبی ساخته و بر روی مزار ایشان نصب شد.


به مرور زمان و ساخت جاده آسفالته شهر ساردوئیه، ارادتمندان اهل بیت علیهما سلام که تا آن زمان با مشقت بسیار به زیارت سلطان سید احمد می رفتند خاک آنجا را طوطیای چشم خود ساخته و هر روز بر زائران حرمش افزوده شد.


در سال های اخیر به همت سازمان اوقاف و امور خیریه از محل وجوهات امامزاده بقعه و مقبره امامزاده با چشم انداز ی زیبا در حال مرمت و باز سازی است.


تولیت آستان سلطان سید احمد سال ها به عهده اداره اوقاف و امور خیریه راین بود اما با استقرار این اداره در شهرستان جیرفت تولیت به جیرفت واگذار و باعث خوشحالی توده مردم شد که واگذاری کار های امامزاده توسط جیرفت را باعث پیشرفت بیشتر و توسعه حرم و همچنین برنامه های جنبی در امامزاده می دانستند.


این امامزاده دارای موقوفات زیادی است که در روستاهای ششدانگ کلوک شیخها (جهاد آباد ) مرکز شهر ساردوئیه روستای گلی گاه قسمتی از پل پیران و روستاهای مجاور بخش دربهشت هستند و اکنون در اجاره مردم و کشاورزان هستند.